The World of Houni – mehiläisvahakynttilöiden käyttö ja kuinka sammutat kynttilän savuttamatta.

Näin pidät huolta mehiläisvahakynttilöistäsi

Mehiläisvahakynttilöistä voit pitää huolta pienillä teoilla. Kerron neljä tärkeää käytännön vinkkiä, joilla pidät liekin sopivan kokoisena ja sammutat kynttilän lähes savuttamatta.

Kaunis liekki

Mehiläisvahakynttilässä on kaunis liekki, joka palaa tasaisesti. Jotta kynttilä palaa kauniisti, tulee kynttilän sydänlanka leikata ennen sytyttämistä aina mahdollimman lyhyenä, alle 1 cm pituisena – liekki palaa kauniina ja savuttamatta. 

Pidennä kynttilän käyttöaikaa

Isoja pöytäkynttilöitä suosittelen polttamaan noin 2-3 tuntia kerrallaan, niin että vaha ylettää reunoihin saakka. Tällä tavoin vähennetään kynttilän tunneloitumista ja kynttilän käyttöikä pysyy mahdollisimman pitkänä. 

Paloturvallinen paikka

Kynttilä suositellaan sijoittamaan mahdollisimman vedottomaan paikkaan, jotta kynttilä palaisi tasaisesti ja pidempään.

Sijoita kynttilä aina turvalliselle paikalle, jossa ei ole herkästi syttyviä asioita ympärillä ja kynttilä on palamattoman astian päällä.  

Sammuta savuttamatta ja kasta sydänlanka

Kun on aika sammuttaa kynttilä, niin suosittelen sammuttamaan kynttilän joko kynttiläsaksilla, jolloin sydänlanka sammuu ja leikkaantuu sammutuksen hetkellä. Vaihtoehtoisesti voit kastaa liekin sammuksiin kastamalla sydänlangan sulaneeseen mehiläisvahaan. Näin vältyt sammuttamisessa aiheutuvalta savulta ja mehiläisvaha ei roisku pöytäliinalle, jos sen puhaltaisi sammuksiin. Sydänlangan kastaminen helpottaa myös mehiläisvahakynttilän uudelleen sytyttämistä, kun sydänlanka on saanut mehiläisvahaa ympärilleen!

Tunnelmallisia hetkiä Hounin kynttilöiden parissa. ♥